app-logo
Dostępność dostawy
Kategorie
app-logo
Logowanie
Kategorie

Wszystkie

...

Mieszanki przypraw do dań

PRYMAT Przyprawa grill klasyczny

PRYMAT Przyprawa grill klasyczny
Opis produktu

Grill przyprawa klasyczna Prymat to znakomicie skomponowana mieszanka ziół, przypraw i suszonych warzyw. Wyszukany smak i aromat przyprawy doskonale wzbogaca dania mięsne przygotowane na ruszcie lub patelni. Dzięki przyprawie do grilla czas spędzony na wspólnym biesiadowaniu będzie wyjątkowy nie tylko ze względu na doborowe towarzystwo, ale także wyborny smak i aromat przygotowanych potraw.

Bez dodatku substancji konserwujących, bez dodatku glutaminianu sodu.

PRYMAT Przyprawa grill klasyczny

80 g
Cena aktualna
6.29 zł / szt.
78,63 zł/kg
Produkt niedostępny
Opis produktu

Grill przyprawa klasyczna Prymat to znakomicie skomponowana mieszanka ziół, przypraw i suszonych warzyw. Wyszukany smak i aromat przyprawy doskonale wzbogaca dania mięsne przygotowane na ruszcie lub patelni. Dzięki przyprawie do grilla czas spędzony na wspólnym biesiadowaniu będzie wyjątkowy nie tylko ze względu na doborowe towarzystwo, ale także wyborny smak i aromat przygotowanych potraw.

Bez dodatku substancji konserwujących, bez dodatku glutaminianu sodu.

Informacje główne
Produkt niedostępny
PRYMAT SP. Z O.O.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna (kJ / kcal) 892 / 241
Tłuszcz (g) 6,7
w tym kwasy nasycone (g) 0,8
Węglowodany (g) 23
w tym cukry (g) 12
Białko (g) 7,7
Sól (g) 37,6
Składniki i alergeny
Skład:
Opakowanie
Waga brutto: 118 g
Waga netto: 80 g
Ostrzeżenia

Przepisy

Hamburgery z grilla

Składniki:
- 800 g antrykotu wołowego,
- 2 łyżki Cebuli suszonej Prymat,
- 1 łyżeczka sosu sojowego,
- 1 łyżeczka octu balsamicznego,
- 1/2 opakowania przyprawy Grill klasyczny Prymat,
- 2-3 ząbki czosnku,
- 5 dużych pszennych bułek,
- Musztarda sarepska Prymat.

Przygotowanie:
Mięso zmielić z czosnkiem w maszynce. Dodać 3 łyżki musztardy, suszoną cebulę, sos sojowy, ocet balsamiczny oraz przyprawę Grill klasyczny. Wyrabiać przez kilka minut. Z mięsa uformować 5 płaskich kotletów, grillować po ok. 4-5 minut z każdej strony i odstawić na kilka minut. Bułki przeciąć na pół i podpiec chwilę na grillu. Spód bułek posmarować musztardą, położyć ulubione warzywa, mięso oraz przykryć górną połową bułek.

Inne produkty z tej kategorii