Grill przyprawa klasyczna Prymat to znakomicie skomponowana mieszanka ziół, przypraw i suszonych warzyw. Wyszukany smak i aromat przyprawy doskonale wzbogaca dania mięsne przygotowane na ruszcie lub patelni. Dzięki przyprawie do grilla czas spędzony na wspólnym biesiadowaniu będzie wyjątkowy nie tylko ze względu na doborowe towarzystwo, ale także wyborny smak i aromat przygotowanych potraw.
Bez dodatku substancji konserwujących, bez dodatku glutaminianu sodu.
Grill przyprawa klasyczna Prymat to znakomicie skomponowana mieszanka ziół, przypraw i suszonych warzyw. Wyszukany smak i aromat przyprawy doskonale wzbogaca dania mięsne przygotowane na ruszcie lub patelni. Dzięki przyprawie do grilla czas spędzony na wspólnym biesiadowaniu będzie wyjątkowy nie tylko ze względu na doborowe towarzystwo, ale także wyborny smak i aromat przygotowanych potraw.
Bez dodatku substancji konserwujących, bez dodatku glutaminianu sodu.
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 892 / 241 |
Tłuszcz (g) | 6,7 |
w tym kwasy nasycone (g) | 0,8 |
Węglowodany (g) | 23 |
w tym cukry (g) | 12 |
Białko (g) | 7,7 |
Sól (g) | 37,6 |
Przepisy
Hamburgery z grilla
Składniki:
- 800 g antrykotu wołowego,
- 2 łyżki Cebuli suszonej Prymat,
- 1 łyżeczka sosu sojowego,
- 1 łyżeczka octu balsamicznego,
- 1/2 opakowania przyprawy Grill klasyczny Prymat,
- 2-3 ząbki czosnku,
- 5 dużych pszennych bułek,
- Musztarda sarepska Prymat.
Przygotowanie:
Mięso zmielić z czosnkiem w maszynce. Dodać 3 łyżki musztardy, suszoną cebulę, sos sojowy, ocet balsamiczny oraz przyprawę Grill klasyczny. Wyrabiać przez kilka minut. Z mięsa uformować 5 płaskich kotletów, grillować po ok. 4-5 minut z każdej strony i odstawić na kilka minut. Bułki przeciąć na pół i podpiec chwilę na grillu. Spód bułek posmarować musztardą, położyć ulubione warzywa, mięso oraz przykryć górną połową bułek.